Η μικρή μας ιστορία

  • Μήπως θέλεις να μάθεις ποια με επινόησε και με ζωγράφισε; Έλα να σου γνωρίσω τη συγγραφέα και εικονογράφο του παραμυθιού.

ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΒΙΡΓΙΝΙΑ
ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΒΙΡΓΙΝΙΑΠαιδοψυχολόγος

Η Χατζηκωνσταντινίδου Βιργινία γεννήθηκε στα Χανιά, αλλά μεγάλωσε στην Καβάλα. Σπούδασε στο τμήμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης και έπειτα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και στην εκπαίδευση παιδιών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου- Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει εργαστεί ως παιδοψυχολόγος σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της Αθήνας και τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον τομέα της υποστήριξης παιδιών και στη συμβουλευτική υποστήριξη γονέων. Αγαπάει ιδιαίτερα τα παιδιά και πιστεύει ότι κάθε παιδί έχει δικαίωμα να απολαμβάνει την παιδική του ηλικία. Έχει προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της σε οργανισμούς που μάχονται υπερ των δικαιωμάτων των παιδιών και έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα www.mysuperheromom.com όπου οι γονείς μπορούν να ενημερώνονται δωρεάν πάνω σε θέματα παιδικής ψυχολογίας.

  • Τι μας λέει η Βιργινία για το Παραμύθι με Όνομα ;

Όταν ήμουν μικρή ο μπαμπάς μου, μου διάβαζε παραμύθια και με ταξίδευε σε κόσμους μαγικούς. Ακόμα όμως και σήμερα συνεχίζω να πιστεύω στην μαγεία του παραμυθιού. Πιστεύω ότι το παραμύθι μπορεί να δράσει προληπτικά και θεραπευτικά καθώς προσφέρει  στα παιδιά το κατάλληλο περιβάλλον για να εκφραστούν και να μάθουν. Όταν σ’αυτό προσθέσουμε την δύναμη της προσωποποίησης, όπου το παιδί είναι ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εντυπωσιακό καθώς μπορούμε να  βοηθήσουμε τα παιδιά στην μάθηση, στην ανάπτυξη μιας θετικής αυτοεκτίμησης και στην αντιμετώπιση διάφορων συναισθηματικών δυσκολιών που εμφανίζονται στην παιδική ηλικία.

Το Παραμύθι με Όνομα είναι γραμμένο και εικονογραφημένο με πολλή αγάπη και βασισμένο πάνω στις αρχές της παιδικής ψυχολογίας. Μέσα από το παραμύθι αυτό θέλω τα παιδιά να διασκεδάσουν, να γελάσουν, να μάθουν, και να καταλάβουν ότι όπως στο παραμύθι αυτό οι πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι έτσι και στην ζωή πρέπει να γίνουν οι ήρωες της δικής τους ιστορίας για να κατακτήσουν τα όνειρα τους.

Το παραμύθι αυτό το αφιερώνω με αγάπη στην οικογένεια μου, χωρίς την οποία δεν θα ήμουν αυτό που είμαι τώρα και υπόσχομαι πως θα προσπαθήσω όλα τα παιδάκια να πάρουν το Παραμύθι με Όνομα, ακόμα και αυτά που δεν έχουν κάποιο αγαπημένο πρόσωπο να τους το κάνει δώρο για να τους δείξει πόσο μοναδικά είναι.

ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑ

ΤΙ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑ

«Σε μαγεύει από τις πρώτες κιόλας σελίδες!»

Μαρία, Αθήνα

«Ωραία εικονογράφηση και ιστορία. »

Χρύσα, Χίος

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ

Εάν έχεις κάποια απορία σχετικά με το Παραμύθι με Όνομα στείλτη μας συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα